Limonin mousse
Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Pripravite limonin mousse kot pravi profesionalci in nagradili se boste z odlično, kremasto in nežno sladico. Vsak grižljaj poskrbi, da se trenutek sreče ustavi, kjer popolnost dodatno začini kreativnost kako mousse ponudimo.
Sestavine
Za 4 osebe
- 4 listi želatine (6g)
- 100g sladkorja
- 4 bio limone, lupinica
- 120ml limoninega soka
- 1 žlica Limoncello likerja (poljubno)
- 1/2 žličke vanilijeve esence (poljubno)
- 120g Amaretti piškotov / ali bebe piškotov
- 280g MYTHOS grški tip jogurta
- 450g sladke smetane Zelene Doline
- 30g sladkorja
Priprava
V skodelico s hladno vodo namočimo želatino. Pripravimo limonin sirup. V kozico damo sladkor, nastrgano lupinico štirih limon, limonin sok, Limoncello liker in vanilijo. Postavimo na zmeren ogenj, zavremo in kuhamo 3 – 4 minute. Odstavimo z ognja.
Pripravimo štiri servirne skodelice. Na dno vsake skodelice damo Amaretti piškote. Čez piškote prelijemo 1 žlico limoninega sirupa in postavimo na stran, da se piškoti rahlo napojijo. V preostali sirup damo odcejano želatino in dobro premešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Dodamo MYTHOS, grški tip jogurta in ga dobro vmešamo. Postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo.
V večjo skledo damo hladno sladko smetano in sladkor. Smetano stepemo do čvrstih vrhov. V treh intervalih s kuhinjsko lopatico nežno in s krožnimi gibi postopoma vmešamo limonino – jogurtovo osnovo v stepeno smetano.
Mousse prelijemo čez piškote v kozarcu. Postavimo v hladilnik za 4 – 6ur. Dekoriramo s sveže nastragano limonino lupinico.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.