Zimska vroča čokolada s karamelo
V hladnejšem zimskem vremenu, predvsem pa v prazničnem decembru, vam bo vroča čokolada s karamelo popestrila praznična druženja z bližnjimi in vas ogrela po sprehodu po zimski idili.
Sestavine
Karamelna omaka
- 200g sladkorja
- 85g masla Zelene Doline
- 120 ml sladke smetane za stepanje Zelene Doline
Vroča čokolada
- 30 g sladkorja
- 20 g kakava
- 50 g čokolade
- 2 žlici vode
- 4 žlice karamele
- 500 ml mleka Zelene Doline
Dekoracija
- 200ml sladke smetane za stepanje Zelene Doline
- penice
Priprava
Za karamelno omako v ponvi segrejemo sladkor. Počasi mešamo da se sladkor stopi. Ko se sladkor stopi in dobimo rjavkasto tekočino dodamo maslo. Močno mešamo da se maslo popolnoma stopi in se sladkor in maslo ne ločita. Ko je maslo popolnoma stopljeno dolijemo še smetano. Kuhamo še nekaj časa da se vse skupaj lepo poveže. Odstavimo in prelijemo v kozarček. Shranimo za kasneje.
V kozico damo sladkor, kakav, sesekljano čokolado in premešamo. Začnemo segrevati in dodamo vodo. Pustimo da se vse poveže in čokolada stopi. V mešanico dodamo prej pripravljeno karamelo in dolijemo mleko. Premešamo in kuhamo še kakšno minuto. Nekoliko ohladimo in prelijemo v kozarčke.
Sladko smetano stepemo in jo dodamo na vrh vroče čokolade. Postrežemo z žličko karamele in nekaj marshmallow penic.
Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.