Zapečena omaka s sirom in špinačo
Zapečena omaka s sirom in špinačo je okusna in bogata jed. Njena hitra in enostavna priprava je kot nalašč za druženje, kjer se prepletajo smeh, dobro počutje in odlična kulinarika. Odlikuje jo poln okus, ki nikoli ne gre iz mode, ter odlično ogreje srce in dušo.
Sestavine
- 300 g mlečni namaz Zelene Doline
- 200 g kisle smetane Zelene Doline
- 100 g senenega sira z rožmarinom Zelene Doline
- 250 g sveže špinače
- 1 strok česna
- sol
- poper
- svež drobnjak
- grisini, krekerji ali popečen kruhek
Priprava
Svežo špinačo potopimo v vrelo vodo in pustimo da upade. Poberemo jo iz vode, ožamemo in narežemo na manjše koščke.
V posodici zmešamo mlečni namaz Zelene Doline, kislo smetano Zelene Doline, kuhano špinačo, nasekljan strok česna, žličko soli in popra ter premešamo. Seneni sir naribamo in ga 4/5 dodamo v zmes.
Pekač naoljimo in vanj enakomerno razporedimo mešanico. Po vrhu potresemo preostanek senenega sira.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 oC približno 20 minut. Svež drobnjak nasekljamo in ga potrosimo po pečeni omaki.
Postrežemo s krekerji, grisini ali popečenim kruhom.
Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.