Veseli tiramisu

Zimzelena sladica se rada spogleduje s sestavinami, ki ji pričarajo nov karakter. Če dvomite v izjemno kombinacijo mlečnih dobrot z ajdovo kašo, jabolki, klinčki in cimetom, preizkusite enostaven recept in osvojite kulinarično klasiko veselega značaja.

Sestavine

  • 2 dl vode
  • 4 žlice ajde
  • 4 klinčki
  • 1 žlica masla ZELENE DOLINE
  • 2 jabolki
  • cimet
  • 1 dl smetane za stepanje ZELENE DOLINE
  • 3 žlice krem maskarpone ZELENE DOLINE
  • 5 g vaniljevega sladkorja

Priprava

V posodi zavremo vodo ter dodamo ajdo in klinčke, kuhamo. Segrejemo ponev z maslom in vanjo damo na koščke narezana jabolka ter potresemo s cimetom, sotiramo. S paličnim mešalnikom stepemo smetano za stepanje, dodamo krem maskarpone in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Sestavimo po plasteh in okrasimo s svežo malino.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.