Valentinovi jagodni trufli
Sestavine
- 150 g maslenih piškotov
- 100 g krem mascarpone sira Zelene Doline
- 50 g jagodnega jogurta LCA Zelene Doline
- 40 g sladkorja prahu
- 50 g svežih jagod
- 280 g bele čokolade
- rdeče barvilo za hrano
Priprava
Predstavljamo vam sladico, s katero je sladko presenečenje za ljubljeno osebo več kot zagotovljeno! Pregrešno dobre jagodne trufle smo naredili s pomočjo LCA jogurta z jagodo in krem mascarpone sira Zelene Doline.
Postopek:
Piškote nadrobimo v drobne koščke. Zmešamo z mascarpone sirom Zelene Doline in jagodnim jogurtom LCA Zelene Doline. Jagode nasekljamo na manjše koščke in jih vmešamo v maso.
Iz mase oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Celoten pekač prestavimo v hladilnik za 30 minut da se masa malo strdi.
Medtem stopimo belo čokolado. Strjene kroglice namočimo v belo čokolado in jih zopet položimo nazaj na površino da se strdijo. V preostalo belo čokolado dodamo kapljico rdečega barvilo da dobimo rozasto barvo. Z roza čokolado poškropimo kroglice.
Narejene jagodne trufle položimo nazaj v hladilnik za 30 minut in postrežemo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.