Tortilija s piščancem, zelenjavo in jogurtovo omako
Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Mehiške jedi so odlična izbira za zabavo s prijatelji, za nedeljsko družinsko kosilo ali pa za pripravo hitrega prigrizka. Zaznamuje jih raznolikost pa vendar veljajo fižol, koruza in čili za „must have & use”. Mi smo pri pripravi tortilije s piščancem uporabili le koruzo ter pridih domače slovenske kuhinje.
Sestavine
Za 2 osebi
- 300g piščančjih prsi
- Sol, poper
- ½ žličke mlete sladke paprika
- ½ žličke mlete kumine
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- ½ rdeče čebule
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 žlica masla Zelene Doline
- 2 žlici vložene koruze
- 6 malih koruznih tortilij
- 1 žlica belega sira Zelene Doline
Jogurtova omaka
- 80g Mileram Zelene Doline
- 100g tekočega jogurta 3,2% maščobe Zelene Doline
- 2 stroka sesekljanega česna
- ½ žličke mletega koriandra
- ½ žličke Tabasco omake
- ¼ žličke mlete kumine
- 1 žlička oljčnega olja
Priprava
Najprej pripravimo jogurtovo omako. V skodelici premešamo Mileram Zelene Doline, tekoči jogurt Zelene Doline, sesekljan česen, mleti koriander, tabasco omako, mleto kumino in oljčno olje. Po okusu solimo in postavimo na stran.
Piščančja prsa narežemo na manjše kocke, velikosti približno 1 cm x 1 cm. Meso začinimo s soljo in poprom, sladko rdečo papriko v prahu in mleto kumino. Začimbe dobro vtremo v meso in premešamo.
Obe papriki in čebulo narežemo na trakove. Na zmeren ogenj pristavimo pristavimo ponev z žlico rastlinskega olja in žlico masla. Počakamo, da se maslo raztopi. Dodamo piščančje meso. Ogenj povečamo in meso spečemo, približno 3 – 4 minute, nato dodamo narezani papriki in čebulo. Kuhamo 2 minuti, nato dodamo koruzo, premešamo.
Vsako tortilijo napolnimo z mešanico piščančjega mesa in zelenjave. Posujemo z belim sirom in radodarno pokapljamo z jogurtovo omako. Poljubno posujemo še s sesekljanim peteršiljem ali s sesekljano mlado čebulo. Postrežemo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.