Testenine z omako Alfredo
Testenine z Alfredovo omako so klasična italijanska jed, ki jo obožujejo po vsem svetu.
V originalnem receptu sta v Alfredovi omaki zgolj maslo in parmezan. Tukaj pa vam ponujamo različico, v kateri smo okus še obogatili in preprosto jed spremenili v kulinarično priložnost za prijetno kosilo ali romantični večer v dvoje.
Sestavine
- 230 ml mleka Zelene Doline
- 80 g nepasirane skute Zelene Doline
- 55 g senenega sira s tartufi Zelene Doline (v receptu ga naribamo)
- 1 žlica koruznega škroba
- sol
- poper
- česen v prahu
- sušena bazilika
- origano
- 400 g širokih rezancev
Priprava
V mešalnik vlijemo mleko, dodamo skuto, 45 g naribanega sira (preostanek prihranimo) in škrob. Začinimo s ščepcem soli, popra in česna v prahu. Zmiksamo do gladkega.
Pripravljeno zmes prelijemo v ponev, dodamo ščep suhe bazilike in origana. Pri srednji temperaturi kuhamo dobrih 5 minut in ves čas mešamo.
V soljeni vodi skuhamo široke rezance ali druge najljubše testenine.
Omako prelijemo čez kuhane testenine, po vrhu pa potrosimo preostanek slastnega naribanega senenega sira s tartufi.
Recept je pripravljen v sodelovanju s Taja’s Goods.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.