Sveže višnjeve rezine

Predstavljamo vam recept za enostavno pripravo sladice, ki bo navdušila kot desert po glavni jedi ali kot samostojna tortica na praznovanjih.

Sestavine

  • 250 g maslenih piškotov
  • 3 žlice sladke smetane Zelene Doline
  • Desert Zelene Doline vanilja višnja
  • 100 g masla
  • 2 vanlijva pudinga
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 40 g vanilijevega sladkorja
  • 600 ml mleka Zelene Doline
  • 5 g želatine v prahu
  • 400 ml Milerama Zelene Doline
  • 500 g višenj
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 8 g želatine

Priprava

Predstavljamo vam recept za enostavno pripravo sladice, ki bo navdušila kot desert po glavni jedi ali kot samostojna tortica na praznovanjih.

Maslene piškote zdrobimo in jih primešamo stopljeno maslo. Dodamo smetano in maslo in vse skupaj zmešamo v enakomerno zmes. Piškotno maso enakomerno razporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob dno.
Za kremo v kozici zmešamo vaniljev puding, sladkor v prahu in 150 ml mleka Zelene Doline. Želatino namočimo in pustimo da nabrekne. Preostalo mleko zavremo in ga počasi vmešamo v pudingovo mešanico. Kuhamo še nekaj minut da se puding zgosti. Malo pred koncem dodamo nabreklo želatino in mešamo da se ta popolnoma razgradi. Odstavimo in
vmešamo mileram Zelene Doline. Mešamo da dobimo enakomerno zmes. Kremo prelijemo v pekač na piškotno dno. Pekač damo hladit da se popolnoma strdi in ohladi. Za zadnjo plast v kozici skuhamo višnje. Ohladimo in pretlačimo. Vmešamo v Desert Zelene Doline z okusom vanilja/višnja. Premažemo ohlajen biskvit in znova ohladimo.

Ohlajenega postrežemo in naj se razvajanje brbončic prične.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.