Spomladanski tart s šparglji in lososom
Odličen recept za glavno jed ob spomladanskih druženjih ali prilogo k raznovrstnim jedem na spomladanskih piknikih.
Sestavine
- 1 zavitek listnatega testa,
- 90 g milerama Zelene doline,
- 90 g čvrstega jogurta Zelene doline,
- 4 žlice bazilikinega pesta,
- 100 g svežih špargljev
- 100g graha,
- 100 g rezin dimljenega lososa,
- sol,
- Seneni sir s praženo čebulo
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Listnato testo razvijemo in rahlo prerežemo 1,5cm od roba. V posodici zmešamo mileram Zelene Doline in čvrst jogurt. Dodamo bazilikin pesto in malo soli in vse skupaj dobro premešamo. Mešanico enakomerno razmažemo čez listnato testo, znotraj zarežemo. Šparglje očistimo in jih pomakamo z olivnim olje. Enakomerno jih razporedimo na vrh testa. Dodamo še grah. Pečemo v ogreti pečici 20 minut. Po 20 minutah dodamo rezine dimljenega lososa in pečemo še dodatnih 5 min. Postrežemo z naribanim senenim sirom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.