Spomladanski tart s šparglji in lososom

Odličen recept za glavno jed ob spomladanskih druženjih ali prilogo k raznovrstnim jedem na spomladanskih piknikih.

Sestavine

  • 1 zavitek listnatega testa,
  • 90 g milerama Zelene doline,
  • 90 g čvrstega jogurta Zelene doline,
  • 4 žlice bazilikinega pesta,
  • 100 g svežih špargljev
  • 100g graha,
  • 100 g rezin dimljenega lososa,
  • sol,
  • Seneni sir s praženo čebulo

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Listnato testo razvijemo in rahlo prerežemo 1,5cm od roba. V posodici zmešamo mileram Zelene Doline in čvrst jogurt. Dodamo bazilikin pesto in malo soli in vse skupaj dobro premešamo. Mešanico enakomerno razmažemo čez listnato testo, znotraj zarežemo. Šparglje očistimo in jih pomakamo z olivnim olje. Enakomerno jih razporedimo na vrh testa. Dodamo še grah. Pečemo v ogreti pečici 20 minut. Po 20 minutah dodamo rezine dimljenega lososa in pečemo še dodatnih 5 min. Postrežemo z naribanim senenim sirom.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.