Skutne miške
Ustvarjajmo s pasirano skuto Linia, ki bogati pestrost slovenske kulinarike ter predstavlja pravo osvežitev. Z njo lahko spečete tudi nekoliko drugačne miške. Preprosto in okusno.
Sestavine
- 200 g pasirane skute Linia ZELENE DOLINE
- 2 žlici Milerama ZELENE DOLINE
- 200 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 jajci
- olje za cvrenje
Priprava
Moko s pecilnim praškom presejemo v skledo. Dodamo vse ostale sestavine in s kuhalnico dobro premešamo. Testo naj počiva pol ure. Z žličko zajamemo testo (ne polne žličke), pomočimo v vroče olje in ocvremo. Ocvrte miške poberemo s cedilom in odložimo na papirnato brisačo, da popije odvečno maščobo.
Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.