Sirovi kruhki
Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Priprava kruhkov, ki smo jim dodali nastrgani sir je odlična ideja, ko želimo pripraviti nekaj novega in drugačnega. Postrežemo jih z juho, solato ali kot prigrizek. Popolna izbira za dopolnitev obroka. Dober tek!
Sestavine
- 160 ml mleka Zelene Doline
- 300 g pirine moke
- 1 žlica pecilnega praška
- 1/2 žličke soli
- 1/4 žličke popra
- 180 g sira Edamec Zelene Doline
- 100 g masla Zelene Doline
- 2 žlici mleka Zelene Doline
Priprava
Pečico segrejemo na 190 stopinj.
V večjo skledo ali skledo kuhinjskega robota damo mleko, pirino moko, pecilni prašek, sol, poper, 100g nastrganega sira ter na kocke narezano hladno maslo. Zagnetemo v testo. Gnetemo tako dolgo da ni več vidnih večjih kosov masla, približno 3 – 4 minute.
Zagneteno testo položimo na pomokano delavno površino in ga razvaljamo na 3 mm debeline. Razvaljano testo razrežemo na manjše pravokotnike velikosti približno 10 cm x 4 cm. Sirne pravokotnike položimo na večji pekač obložen s papirjem za peko. Testo premažemo z mlekom in čez vsak pravokotnik nastrgamo preostali sir. Pekač položimo v ogreto pečico na srednjo rešetko in pečemo 20 minut pri 190 stopinj.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.