Sadni biskvit s skuto
Skuta se odlično dopolnjuje s svežino sadja. Z njo lahko ustvarite številne okusne sladice, ki bodo uspele tudi začetnikom v kuhinji. Poskusite s sadnim biskvitom s skuto. Priprava je hitra in preprosta, recept pa najdete tudi na notranji strani pasirane posnete skute Linia.
Sestavine
- 500 g pasirane posnete skute ZELENE DOLINE
- 80 g masla ZELENE DOLINE
- 4 jajca
- 120 g sladkorja
- 150 g zdroba
- 1/2 pecilnega praška
- bio limonina lupina
- 500 g izkoščičenih češenj (namesto češenj lahko uporabimo drugo sveže sadje)
Priprava
Najprej ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg.
Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo. Dodamo skuto, pecilni prašek, zdrob in drobno naribano bio limonino lupino. Vmešamo sneg iz beljakov in na koncu dodamo še češnje.
Stresemo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah 30 minut, da se biskvit lepo obarva. Dober tek!
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.