Praznična Pavlova torta

Sestavine

-6 jajc
-300 g sladkorja
-1 žlička škroba
-1 žlička belega kisa
-600 ml sladke smetane Zelene Doline
-50 g sladkorja v prahu
-sadje za okrasitev

Priprava

Prihaja božični večer in tista najbolj praznična večerja v letu, ki jo bomo letos popestrili s sladico v obliki smrečice – praznično Pavlovo torto.

Postopek:
Na 2 peki papirja narišemo 5 krogov – 18cm, 15cm, 12 cm, 8cm in 4cm.
Beljake in rumenjake ločimo. Beljake damo v skledo kjer jih bomo stepali z električnim mešalnikom. Stepamo tako dolgo, da dobimo sneg. Potem začnemo počasi dodajati sladkor in vmes neprestano mešamo. Po nekaj minutah dodamo žličko kisa in žličko škroba. Beljake stepamo še toliko časa da je sneg popolnoma čvrst in bleščeč. Ko posodo obrnemo na glavo mora sneg ostati v posodi.

Na peki papir na katerem imamo narisane kroge nadevamo beljake in vsak krog oblikujemo v lepo obliko. Oba pekača položimo v ogreto pečico na 120 °C.
Pečemo 75minut. Po 75 minutah pečico ugasnemo in pripremo vrata in pustimo da se pavlova ohladi v pečici.

Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem v prahu. Na ohlajeni največji del Pavlove torte namažemo stepeno smetano. Na vrh položimo malo manjši del in tako nadaljujemo dokler nimamo postavljene smrekce. Okrasimo z poljubnim sadjem in po vrhu potresemo sladkor v prahu.

Zelene Doline vam želimo prijetno razvajanje brbončic in čarobne praznike!

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.