Pletene palčke s kajmakom

Pletene palčke s kajmakom bodo navdušile vaše prijatelje na poletnih druženjih doma ali na prostem, nepogrešljive pa bodo tudi kot prigrizek ob gledanju najljubšega filma.

Sestavine

Priprava

Pletene palčke s kajmakom bodo navdušile vaše prijatelje na poletnih druženjih doma ali na prostem, nepogrešljive pa bodo tudi kot prigrizek ob gledanju najljubšega filma. Kajmak Zelene Doline bo s svojo kremno svežino še dodatno popestril njihov okus in razvajal vaše brbončice.

Koraki priprave so sledeči: V mlačno mleko nadrobimo kvas in dodamo sladkor. Premešamo in počakamo da se malo napihne. Zmes prelijemo v večjo posodo in dodamo olje, moko in sol.  Dobro pregnetemo da testo postane gladko in da se ne lepi na prste. Pokrijemo in pustimo počivati približno 30-40 minut na sobni temperaturi. Ko je testo vzhajano ga
prestavimo na površino in razrežemo na 10 približno enakih kosov. Vsak kos oblikujemo v kroglo. Pokrijemo in pustimo počivati 15 minut. Vsako kroglico razvaljamo na mizi in premažemo s kajmakom. Zvijemo v tanko rolado. Prerežemo po dolžini in spletemo kito. Prestavimo na pekač in še malo pustimo da kitke vzhajajo.
Premažemo z rumenjakom in žlico olivnega olja. Po želji potresemo s semeni in morsko soljo. Pečemo na 220 stopinjah približno 20-30 minut.

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.