Pica s sirom in bučkami
Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Vrhunska pica, z izbranim sirom in bučkami, se predstavlja kot ambasador tradicije okusov sirarstva, kjer vsak sir pripoveduje svojo zgodbo. Ko pico položimo v pečico je že čas za pripravo naslednje. Razveselili se jo bodo tudi vegeterijanci.
Sestavine
Za 1 pico
- 300g testa za pico
- 1 žlica oljčnega olja
- 100g pasirane skute Zelene Doline
- 50g mlečnega namaza Zelene Doline
- 1/2 žličke origana
- sol, poper
- 1 bučka
- 1 strok česna
- 1/2 žlička kisa
- sol, poper
- 50g sira Gauda Zelene Doline
- 50g sira Edamec Zelene Doline
- 1 žlica belega sira Zelene Doline
Priprava
Pečico segrejemo na 250 stopinj.
V večji skledi premešamo oljčno olje, skuto in mlečni namaz. Dobro premešamo in začinimo po okusu s soljo, poprom ter origanom. Postavimo na stran.
Bučko nareženo na tanke rezine. Na močan ogenj pristavimo ponev, dodamo žlico oljčnega olja in narezano bučko. Bučke na hitro opečemo, da dobijo lepo zlato barvo. Pečene bučke damo v skledo, skupaj s sesekljanim česnom, kisom in žlico oljčnega olja, dobro premešamo in postavimo na stran, da se ohladijo.
Testo za pico raztegnemo ter položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Testo premažemo s skutnim namazom, čez namaz damo nastrgan sir Gauda in nastrgan sir Edamec in položimo v pečico. Pečemo 8 – 10 minut pri 250 stopinj. Pečeno pico vzamemo iz pečice in po vrhu dodamo pečene marinirane bučke. Po vrhu nadrobimo beli sir in postrežemo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.