Pečena koruza z jogurtovo omako

Sestavine

  • 3 koruze,
  • 1 limeta
  • 4 žlice masla
  • 2 žlički česna v prahu
  • 50g čvrstega jogurta Zelene Doline
  • 20g Milerama Zelene Doline,
  • 1/2 žličke čilija
  • sol

Priprava

Čas poznega poletja je čas peke koruze! Običajno na piknikih, tokrat pa si jo lahko s pomočjo našega recepta pripravite kar doma.

Do slastnega poletnega prigrizka vas loči le nekaj enostavnih korakov:

Koruzo očistimo in maslo stopimo. Stopljenemu maslu primešamo česen v prahu. Koruzo namažemo s stopljenim maslom. Spečemo jo na žaru ali v pečici. Medtem zmešamo čvrst jogurt, Mileram, suh čili, sok limete in sol. Jogurtovo omako postrežemo s sveže pečeno koruzo.

Dober tek! 🙂

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.