Pečena koruza z jogurtovo omako
Sestavine
- 3 koruze,
- 1 limeta
- 4 žlice masla
- 2 žlički česna v prahu
- 50g čvrstega jogurta Zelene Doline
- 20g Milerama Zelene Doline,
- 1/2 žličke čilija
- sol
Priprava
Čas poznega poletja je čas peke koruze! Običajno na piknikih, tokrat pa si jo lahko s pomočjo našega recepta pripravite kar doma.
Do slastnega poletnega prigrizka vas loči le nekaj enostavnih korakov:
Koruzo očistimo in maslo stopimo. Stopljenemu maslu primešamo česen v prahu. Koruzo namažemo s stopljenim maslom. Spečemo jo na žaru ali v pečici. Medtem zmešamo čvrst jogurt, Mileram, suh čili, sok limete in sol. Jogurtovo omako postrežemo s sveže pečeno koruzo.
Dober tek! 🙂
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.