Njoki s svežim sirom in jogurtovo omako
Njoki s svežim sirom in jogurtovo omako so kot nalašč za poletno kosilo, ki ga lahko enostavno in hitro pripravimo z nekaj pomoči vrhunskih mlečnih izdelkov Zelene Doline.
Sestavine
- 170 ml mleka Zelene Doline
- 140g masla Zelene Doline
- 1 žlička soli
- 1 žlička suhega origana
- 120g moke
- 2 žlički gorčice
- 1 žlica narezanih svežih zelišč
- 250g belega sira Zelene Doline
- 3 jajca
- 360g grškega jogurta Mythos Zelene Doline
- stisnjen sok 1 limone
- 2 stroka česna
- olivno olje
- mladi grah
Priprava
V kozico nalijemo mleko in mu dodamo 6 žlic masla, sol, suh origano in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in vmešamo moko. Ves čas mešamo da dobimo enakomerno zmes testa. Testo kuhamo na nizki temperaturi še 5 minut.
Testo prestavimo v posodo in dodamo gorčico in sveža zelišča. Z mešalnikom začnemo mešati. Po nekaj minutah dodamo nadrobljen svež sir in jajca, eno po eno. Mešamo dokler se vse sestavine lepo vkomponirajo. Testo prestavimo v vrečko za brizganje in ga ohladimo v hladilniku za 1 uro.
Zavremo vodo in vanjo iz vrečke stiskamo njoke, vmes jih režemo. Ko pripravajo na površje so kuhani.
Kuhane previdno prestavimo v ponev z olivnim oljem in jih še popečemo iz vseh strani do zlato zapečenega.
V posodici zmešamo grški jogurt in sok, dodamo sol in dobro premešamo.
Jogurt razporedimo na krožnik in nanj postrežemo sveže pečene njoke. Postrežemo s svežim mladim grahom in dodatki po želji.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.