Nadevan krompir s pršutom
Mileram Zelene Doline je preprosto nepogrešljiv pri pripravi različnih jedi, tudi za odličen piknik, ki ga dopolnjuje dobra družba. In zakaj ne bi prijatelje navdušili s preprosto, a unikatno pripravljenim krompirjem v družbi Milerama Zelene Doline?
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 125 g Milerama ZELENE DOLINE
- 1 žlička limoninega soka
- 1 korenček
- 2 žlički sladkorja
- 100 g poltrdega sira ZELENE DOLINE (Edamec, Gauda, Trapist)
- 150 g pršuta
- peteršilj za okras
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
Krompir operemo, ga na različnih mestih prebodemo z vilico in ga naložimo na rešetko v pečici. Pečemo ga približno 1 uro, da postane mehek (preverimo tako, da največji krompir prebodemo z zobotrebcem). Ne pozabimo – stari krompir bo pečen hitreje kot mladi.
Medtem naribamo korenček, ga stresemo v ponev, posujemo s sladkorjem in na rahlem ognju popečemo, da se zmehča. Naribamo sir. Mileram Zelene Doline zmešamo z limoninim sokom.
Pečeni krompir z ostrim nožem prerežemo na pol in vsako polovičko obogatimo s pripravljeno maso.Po vrhu potresemo s popečenim korenčkom, naribanim sirom in rezinami pršuta. Za lepši videz pripravljeno jed okrasimo s peteršiljem.
Pripravljeni krompir postrežemo, ko je še vroč!
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.