Mini pustni krofki

Pred nami so dnevi pustnega rajanja in peke pustnih sladic, zato smo vam pripravili recept, ki bo razveselil vse pustne šeme, najmlajše in mlade po srcu.

Navodila za pripravo: 
V večji posodi zmešamo Mileram Zelene Doline in dodamo sveže polno mleko Zelene Doline. Vmešamo sladkor, jajca in vanilijo. V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Suhe sestavine postopno dodajamo v mokre in dobro premešamo da dobimo enakomerno testo. Pregnetemo in shranimo hladilnik za 2 do 3 ure.

Po nekaj urah testo na pomokani površini razvaljamo na belino 1,5 cm. Z modelčkom oblikujemo kolobarčke.
V posodi segrejemo olje na 190 stopinj. Vsak krofek damo v vroče olje in ga cvremo na vsaki strani 3 minute. Odcedimo na papirnati brisački.
V posodici zmešamo sladkor v prahu, vodo in vanilijo. Krofke položimo v glazuro, potrosimo z mrvicami in postrežemo.

Število porcij: 12 krofkov
Zahtevnost: srednja
Približen čas priprave: 40 min + počivanje testa 2-3ure

Priprava

  • 125 g Milerama Zelene Doline
  • 80 ml svežega polnega mleka Zelene Doline
  • 200 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 480 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • olje za cvrtje
  • 100 g sladkorja prahu
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • voda
  • mrvice
PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.