Mileram sadna torta

Pogled na živopisano tržnico v pomladanskem času spodbuja kuharsko domišljijo. Izkoristite sveže sezonsko sadje in uživajte v okusih, ki jih ponuja narava. Tokrat ponujamo recept, ki smo ga poimenovali kar Mileram sadna torta.

Sestavine

Sestavine za testo

  • 250 g bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 80 g masla Zelene Doline
  • 1 jajce

Sestavine za nadev

  • 1/2 l mleka Zelene Doline
  • 2 vaniljeva pudinga
  • 200 g sladkorja
  • 800 g smetane Mileram Zelene Doline
  • sadje po izbiri
  • preliv za torto

Priprava

Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo in ga pustimo v hladilniku 45 minut. Pripravimo pekač, tako da ga namažemo z maslom in posujemo z moko. V pripravljen pekač razporedimo testo po dnu in steni.

V mleku zakuhamo puding s sladkorjem, odstavimo in v še vrelega dodamo smetano Mileram. Zmes zlijemo na pripravljeno testo v pekaču in po njej razporedimo sadje. Vrsto sadja izberimo po želji in glede na sezonsko ponudbo.

Pečemo 70 minut v pečici, ogreti na 170 stopinj. Dobro ohladimo, najbolje čez noč. Ohlajeno prelijemo s prelivom za torto.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.