Mileram sadna torta
Pogled na živopisano tržnico v pomladanskem času spodbuja kuharsko domišljijo. Izkoristite sveže sezonsko sadje in uživajte v okusih, ki jih ponuja narava. Tokrat ponujamo recept, ki smo ga poimenovali kar Mileram sadna torta.
Sestavine
Sestavine za testo
- 250 g bele moke
- 100 g sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 80 g masla Zelene Doline
- 1 jajce
Sestavine za nadev
- 1/2 l mleka Zelene Doline
- 2 vaniljeva pudinga
- 200 g sladkorja
- 800 g smetane Mileram Zelene Doline
- sadje po izbiri
- preliv za torto
Priprava
Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo in ga pustimo v hladilniku 45 minut. Pripravimo pekač, tako da ga namažemo z maslom in posujemo z moko. V pripravljen pekač razporedimo testo po dnu in steni.
V mleku zakuhamo puding s sladkorjem, odstavimo in v še vrelega dodamo smetano Mileram. Zmes zlijemo na pripravljeno testo v pekaču in po njej razporedimo sadje. Vrsto sadja izberimo po želji in glede na sezonsko ponudbo.
Pečemo 70 minut v pečici, ogreti na 170 stopinj. Dobro ohladimo, najbolje čez noč. Ohlajeno prelijemo s prelivom za torto.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.