Krompirjeva musaka z mlado čebulo, paradižnikom in mozzarello
Krompirjeva musaka z mlado čebulo, paradižnikom in mozzarello za 10 oseb.
Sestavine
- 2,5 kg krompirja
- 0,5 kg mlade čebule
- 0,6 kg paradižnika
- 0,6 kg ribane mozzarelle
- 0,6 l smetane za kuhanje ZELENE DOLINE
- 0,25 kg kisle smetane ZELENE DOLINE
- 5 kos jajc
- 0,05 l olja
- sol
- maslo za premaz pekača
Priprava
Krompir narežemo na tanke lističe, solimo in ga blanširamo v pečici.
Mlado čebulo operemo, osušimo in grobo nasekljamo. Paradižnik operemo in ga narežemo na kocke, vse rahlo prepražimo na olju.
Pekač namažemo z maslom, vanj položimo blanširan krompir, nanj zložimo prepraženo mlado čebulo s paradižnikom in potresemo z mozzarello. Pokrijemo z drugo plastjo blanširanega krompirja. Sproti prelivamo z mešanico smetane za kuhanje Zelene doline, kisle smetane Zelene doline in jajc ter pečemo približno 40 minut v pečici na 180°C
Recept in sliko je prispeval: Sodexo
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.