Kremna grahova juha

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Ob deževnem dnevu se prileže topla kremna grahova juha. Enostavna priprava in tako dobra. Želimo vam dober tek.

Sestavine

Za 4 osebe

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 vejica svežega peteršilja
  • 1 čajna žlička masla Zelene Doline
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 400g zamrznjenega graha
  • 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml smetane za kuhanje Zelene Doline
  • sol, poper

Priprava

Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo. Kozico z maslom in oljčnim oljem pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Redno premešamo in kuhamo približno 5 minut, da se čebula zmehča.

Dodamo zamrznjen grah in pražimo 3 – 4 minute. Prilijemo 600 ml vode ali zelenjavne jušne osnove in smetano za kuhanje. Solimo, popramo. Ob rahlem vretju kuhamo 10 minut oziroma tako dolgo, da je grah popolnoma zmehčan.

Grahovo juho prestavimo v blender in spasiramo do gladke kremne juhe. Uporabimo lahko tudi palični mešalnik.

Kremno grahovo juho razdelimo med štiri krožnike. Postrežemo z žličko smetane za kuhanje. Dodamo še žlico popečenih krutonov in sesekljan peteršilj.

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.