Kolač z breskvami
Recept je pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Preprosta priprava kolača, ki ne zahteva veliko truda. Njegova priprava vam ne bo vzela veliko časa. Kolaču se odlično podajo breskve. Uporabite sveže, lahko pa se odločite za vložene. Za piko na i kolač okrasite s stepeno smetano.
Sestavine
Za 6 oseb
Sestavine za pecivo:
- 230g mleka Zelene Doline
- 130g kislega mleka Zelene Doline
- 2 jajci
- 200g sladkorja
- 260g gladke bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
Priprava sadja:
- 5 breskev
- 1 žlica sladkorja
- 60g masla Zelene Doline
Dekoracija:
- smetana za stepanje Zelene Doline
Priprava
Pečico segrejemo na 190 stopinj.
V manjši skledi dobro premešamo mleko, kislo mleko in jajci. V večji skledi premešamo sladkor, gladko belo moko in pecilni prašek. V skledo k suhim sestavinam dodamo mešanico jajc in mleka. Dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
Breskve narežemo na četrtine. Ognjevarno ponev premera 23 cm pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo maslo in počakamo, da se raztopi. V ponev k maslu dodamo narezane breskve in sladkor ter popečemo 2-3 minute. Prelijemo s pripravljeno maso za kolač in ponev postavimo v ogreto pečico.
Kolač z breskvami pečemo 40 – 45 minut pri 190 stopinj.
Ko je kolač pečen, ga vzamemo iz pečice. Pustimo, da se ohladi, nato ga postrežemo v skodelicah s stepeno sladko smetano.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.