Jogurtovi kolački z jagodami

Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.

Ljubki kolački z bogato in razkošno kremo so prijetna popestritev vsake zabave. Enostavna in hitra priprava, s sporočilom naj se druženje začne.

Sestavine

Za 12 kolačkov

Jogurtovi kolački

  • 170g gladke bele moke, tip 500
  • ½ čajne žličke pecilnega praška
  • 1 ščep soli
  • 115g masla ZELENE DOLINE
  • 150g sladkorja
  • 10g vanilijevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 150g MYTHOS grški tip jogurta jagoda ZELENE DOLINE

Jogurtova krema

  • 220g sladkorja
  • 80g masla ZELENE DOLINE
  • 50g krem mascarpone ZELENE DOLINE
  • 60g MYTHOS grški tip jogurta jagoda ZELENE DOLINE
  • 60g stopljene bele čokolade

Dekoracija

  • 12 svežih jagod

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Najprej pripravimo zmes za jogurtove kolačke. V skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek in ščep soli. V ločeno skledo damo maslo sobne temperature, sladkor ter vanilijev sladkor. Dobro stepemo, da dobimo penasto, gladko zmes. Med rednim mešanjem z električnim mešalnikom postopoma dodamo jajci. Drugo jajce dodamo šele, ko je prvo popolnoma vmešano v masleno mešanico. Dodamo MYTHOS grški tip jogurta jagoda in premešamo.

K mešanici dodamo suhe sestavine in na hitro dobro premešamo z električnim mešalnikom.

Jogurtovo zmes enakomerno razdelimo v vnaprej pripravljen pekač za mafine. Postavimo v pečico in pečemo 20 – 25 minut pri 180 stopinj, oziroma tako dolgo, da so kolački zlato rjavo pečeni. Pečene jogurtove kolačke prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.

Pripravimo jagodno kremo. V skledi premešamo vse sestavine (sladkor, zmehčano maslo (sobne temperature), krem mascarpone, MYTHOS grški tip jogurta in stopljeno belo čokolado). Stepamo približno 5 minut z električnim mešalnikom, da nastane kremna, maslena zmes. Postavimo v hladilnik za 30 minut, da se krema nekoliko strdi.

Ohlajene jogurtove kolačke okrasimo z jagodno kremo in svežo jagodo.

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.