Jogurtovi kolački z jagodami
Recept pripravljen v sodelovanju z Jernej Kitchen.
Ljubki kolački z bogato in razkošno kremo so prijetna popestritev vsake zabave. Enostavna in hitra priprava, s sporočilom naj se druženje začne.
Sestavine
Za 12 kolačkov
Jogurtovi kolački
- 170g gladke bele moke, tip 500
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- 1 ščep soli
- 115g masla ZELENE DOLINE
- 150g sladkorja
- 10g vanilijevega sladkorja
- 2 jajci
- 150g MYTHOS grški tip jogurta jagoda ZELENE DOLINE
Jogurtova krema
- 220g sladkorja
- 80g masla ZELENE DOLINE
- 50g krem mascarpone ZELENE DOLINE
- 60g MYTHOS grški tip jogurta jagoda ZELENE DOLINE
- 60g stopljene bele čokolade
Dekoracija
- 12 svežih jagod
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Najprej pripravimo zmes za jogurtove kolačke. V skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek in ščep soli. V ločeno skledo damo maslo sobne temperature, sladkor ter vanilijev sladkor. Dobro stepemo, da dobimo penasto, gladko zmes. Med rednim mešanjem z električnim mešalnikom postopoma dodamo jajci. Drugo jajce dodamo šele, ko je prvo popolnoma vmešano v masleno mešanico. Dodamo MYTHOS grški tip jogurta jagoda in premešamo.
K mešanici dodamo suhe sestavine in na hitro dobro premešamo z električnim mešalnikom.
Jogurtovo zmes enakomerno razdelimo v vnaprej pripravljen pekač za mafine. Postavimo v pečico in pečemo 20 – 25 minut pri 180 stopinj, oziroma tako dolgo, da so kolački zlato rjavo pečeni. Pečene jogurtove kolačke prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Pripravimo jagodno kremo. V skledi premešamo vse sestavine (sladkor, zmehčano maslo (sobne temperature), krem mascarpone, MYTHOS grški tip jogurta in stopljeno belo čokolado). Stepamo približno 5 minut z električnim mešalnikom, da nastane kremna, maslena zmes. Postavimo v hladilnik za 30 minut, da se krema nekoliko strdi.
Ohlajene jogurtove kolačke okrasimo z jagodno kremo in svežo jagodo.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.