Jogurtove lučke

Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.

Sestavine

  • 150 g svežega jagodičevja
  • 360g vanilijevega jogurta Oki Doki
  • 150 g Mythos, grški tip jogurta Zelene Doline
  • 3 žlice javorjevega sirupa

Priprava

V kozici segrejemo poljubno jagodičevje. Dodamo žličko vode in malo premešamo. Jagodičevje odcedimo in sok prihranimo. Oboje ohladimo.

V posodi zmešamo Mythos, grški tip jogurta, vanilijev jogurt in jogurt Oki Doki ter mleko in javorjev sirup. Primešamo kuhano jagodičevje in mavrične bonbone iz jogurta. In, na koncu primešamo sok od kuhanega jagodičevja.

Mešanico nadevamo v modelčke za lučke in jih zamrznemo za vsaj 4 ure.

 

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.