Jesenska solata s sladkim krompirjem

Sestavine

  • 2 srednje velika sladka krompirja
  • Seneni sir Zelene Doline s tartufi
  • Seneni sir Zelene Doline
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 1/2 žlice česna v prahu
  • ¼ žličke cimeta
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • sol
  • poper
  • pecan orehi
  • sveža špinača
  • granatno jabolko
  • 1 hruška
  • olivno olje
  • balzamični kis
  • 1 česen
  • 1 žlička medu
  • 1/2 žličke gorčice

 

Priprava

Preizkusite recept za osvežilno solato s pridihom jeseni in izvrstnim Senenim sirom Zelene Doline, ki bo okusom dodal piko na i.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V manjši posodi zmešamo rjav sladkor, olje, česen v prahu, cimet in kajenski poper. Sladek krompir narežemo na manjše kose in ga začinimo z mešanico. Dodamo sol, poper in prestavimo na pekač. Po vrhu naribamo malo navadnega Senenega sira Zelene Doline in vstavimo v ogreto pečico, kjer pečemo 30 minut. 

Medtem v ponvi prepražimo pecan orehe. Prepražene orehe nasekljamo.
V posodici zmešamo vse sestavine za preliv – olivno olje, balzamični kis, 1 na drobno nasekljan strok česna, žličko medu in gorčico.
V posodo damo svežo špinačo, na vrh posujemo semena granatnega jabolka ter dodamo narezano hruško in pečen sladek krompir. Seneni sir s tartufi narežemo na manjše koščke in ga potrosimo po vrhu. Solato prelijemo s prelivom.

Dober tek!

PLAY

 

Najboljše v naši naravi.

TOP 5 JEDI

Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.