Jesenska solata s sladkim krompirjem
Sestavine
- 2 srednje velika sladka krompirja
- Seneni sir Zelene Doline s tartufi
- Seneni sir Zelene Doline
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 1/2 žlice česna v prahu
- ¼ žličke cimeta
- ¼ žličke kajenskega popra
- sol
- poper
- pecan orehi
- sveža špinača
- granatno jabolko
- 1 hruška
- olivno olje
- balzamični kis
- 1 česen
- 1 žlička medu
- 1/2 žličke gorčice
Priprava
Preizkusite recept za osvežilno solato s pridihom jeseni in izvrstnim Senenim sirom Zelene Doline, ki bo okusom dodal piko na i.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V manjši posodi zmešamo rjav sladkor, olje, česen v prahu, cimet in kajenski poper. Sladek krompir narežemo na manjše kose in ga začinimo z mešanico. Dodamo sol, poper in prestavimo na pekač. Po vrhu naribamo malo navadnega Senenega sira Zelene Doline in vstavimo v ogreto pečico, kjer pečemo 30 minut.
Medtem v ponvi prepražimo pecan orehe. Prepražene orehe nasekljamo.
V posodici zmešamo vse sestavine za preliv – olivno olje, balzamični kis, 1 na drobno nasekljan strok česna, žličko medu in gorčico.
V posodo damo svežo špinačo, na vrh posujemo semena granatnega jabolka ter dodamo narezano hruško in pečen sladek krompir. Seneni sir s tartufi narežemo na manjše koščke in ga potrosimo po vrhu. Solato prelijemo s prelivom.
Dober tek!
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.