Jesenska bučna pogača
Sestavine
Sestavine:
testo
-120 ml vode
-1/2 kocke kvasa
-1 žlicka medu
-180g moke
-1/4 žlicke soli
-1 žlicka olivnega olja
Nadev
-olivno olje
-1 manjša maslena buča
-1 žlička medu
-1 žlička čilija v prahu
-1/4 žličke cimeta
-1 čebula
-50 g masla
-1/2 zličke kumine
-100 ml jabolčnega soka
-sol
-poper
-1 jabolko
-Sir Gauda Zelene Doline
-Seneni sir Zelene Doline
Priprava
Jesenska bučna pogača je vsestranska jed, ki bo navdušila v hladnejših dneh, ko se vedno razveselimo domiselnega recepta, ki vključuje uporabo buče.
V večji posodi zmešamo vodo, zdrobimo kvas in dodamo med. Pustimo da se kvas aktivira. V drugi posodi zmešamo moko, sol, olivno olje in dodamo kvasac. Dobro premešamo. Zgnetemo v čvrsto testo, položimo v naoljeno posodo, pokrijemo in pustimo da testo naraste.
Medtem pripravimo nadev. V posodici zmešamo olivno olje, čili v prahu, cimet, med, sol in poper. Bučo narezemo na manjše enako velike kocke in jo razporedimo po pekaču. Začinimo s pripravljeno mešanico začimb. Bučo pečemo v pečici na 200 stopinj toliko časa da je mehka – 20 do 25 minut.
Čebulo natanko narežemo in jo v ponvi karameliziramo. Proti koncu dodamo maslo in dolijemo jabolčn sok.
V posodici zmešamo olivno olje, paradižnikov koncentrat, čili v prahu, kumino, sol in poper. Ko je testo vzhajano ga raztegnemo v željeno obliko. Po vrhu namazemo mešanico začimb in olja ki smo ga prej pripravili. Po vrhu dodamo karamelizirano čebulo in pečeno bučo. Po vrhu dodamo nariban sir in narezana jabolka.
Pogačo pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 25 do 30 minut, dokler se sir ne stopi popolnoma.
Postrežemo z bučnimi semeni
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.