Jagodni sorbet in sončnični biskvit
Jagodni sorbet in sončnični biskvit sestavljata popolno sladico in čudovito popestritev vsakega obroka.
Sestavine
Sestavine za jagodni sorbet
- 750 g jagodnega pireja
- 120 g sladkorja
- 3 g stabilizatorja
Sestavine za sončnični biskvit
- 4 jajca
- 300 g sladkorja
- 300 g sončničnih semen
- 80 g moke
- 12 g pecilnega praška
- 30 g mehkega masla Zelene Doline
Priprava
Za jagodni sorbet vse sestavine zmiksamo in zamrznemo; pred serviranjem primerno odtalimo.
Za sončnični biskvit stepemo jajca in sladkor. Dodamo suhe sestavine, beljake in sladkor. Na koncu dodamo še razmehčano maslo Zelene Doline. Vlijemo v pekač. Pečemo na 180 stopinjah 15–20 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na poljubno velike kocke in postrežemo skupaj s sorbetom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.