Gratinirani mlinci
Gratinirani mlinci so izvrstna jed, ki lahko služi kot priloga mesnim ali vegeterianskim jedem. Vabljeni k ogledu recepta, na podlagi katerega jih lahko pripravite hitro in enostavno.
Sestavine
- 250 g mlincev
- 1 čebula
- olivno olje
- 80ml sladke smetane Zelene Doline
- 200 g milerama Zelene Doline
- 200 g skute Zelene Doline
- 1 jajce
- sol
- poper
- 250 g ribanega sira Zelene Doline
Priprava
Čebulo na drobno nasekljamo in popražimo. Prestavimo v posodo in nanjo prelijemo sladko smetano. Dodamo mileram in skuto. Dobro premešamo, dodamo jajce in začinimo s soljo in poprom. Mlince skuhamo v osoljeni vodi. V pekač položimo na dno plast kuhanih mlincev in jih prekrijemo z mešanico milerana, skute in smetane. Na vrh nadrobimo riban sir. Postopek ponovimo dokler ne zapolnemo celotnega pekača.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Postrežemo toplo ob martinovem kosilu.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.