Jogurtovi flat bread kruhki
Sestavine
- 250 g moke
- 1 žlička pecinega praška
- 350 g grškega jogurta Mythos Zelene Doline
- 1 žlička kumine
- olivno olje
- 1 avokado
- sol
- poper
- sveži sir Zelene Doline
- 1 žlička mlete dimljene paprike
Priprava
Flat bread kruhki z grškim tipom jogurta Mythos Zelene Doline in svežim belim sirom Zelene Doline bodo v letošnjem letu popestrili vse tipe juh, lončnic ali obar. V nekaj enostavnih korakih jih lahko pripravite v domači kuhinji.
Postopek priprave je sledeč:
V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, kumino in 250g grškega tipa jogurta Mythos Zelene Doline. Maso zmešamo, dodamo sol in pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo pustimo počivati. Avokado narežemo na večje kose, nadrobimo sveži beli sir Zelene Doline in dodamo olivno olje in sol. Preostanek jogurta zmešamo z dimljeno papriko in soljo.
Testo razdelimo na 8 delov in vsakega razvaljamo. Pečemo na ponvi. Ko so kruhki pečeni, jih premažemo z olivnim oljem in postrežemo z avokadom in začinjenim jogurtom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.