Bučna juha z lečo
Vabljeni k pripravi bučne juhe, ki bo v hladnejših dneh prijetno pogrela dušo in telo in služila kot okusna predjed k željenim glavnim jedem.
Sestavine
- olivno olje
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 1 buča
- 100g rdeče leče
- šop timijana
- 1l vroče jušne osnove
- mlečni namaz Zelene Doline
- sladka smetana Zelene Doline
- Mileram Zelene doline
Priprava
Čebulo in česen nasekljamo. Na olivne olju prepražimo čebulo in ko se čisto razpusti dodamo česen. Po minuto v lonec dodamo na koščke narezano bučo, premešamo in dodamo še lečo in šopek timijana. Zalijemo z vročo jušno osnovo in kuhamo 20 do 30 minut. Ko je buča mehka do gladkega spasiramo vso vsebino s paličnim mešalnikom. V juho dodamo 50 g mlečnega namaza in 150ml sladke smetane. Dobro premešamo in postrežemo. Za postrežbo na vrh juhe dodamo nekaj žličk milerama in bučna semena.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.