Brokolijeva juha z belim sirom
Brokolijeva juha je odlična izbira za ljubitelje polnega okusa. Svež in sočen brokoli se združi z aromatičnimi začimbami, ustvarjajoč osvežujočo in hranljivo juho. Za polni okus ji dodajte mlečni namaz česen in peteršilj. Na koncu, preden jo servirate dodajte še koščke belega sira Zelene Doline.
Ta jed ne le razvaja brbončice, ampak tudi poskrbi za obilico vitaminov in mineralov. Poskusite to okusno brokolijevo juho, ki bo vaše telo razvajala z naravno energijo in koristnimi hranili. Slastno, preprosto in nadvse zdravo!
Sestavine
- 1 strok česna
- 2 palčki zelene
- 400 g brokolija
- nekaj listov sveže mete
- olivno olje
- 300 ml zelenjavne jušne osnove
- 3 žlice mlečnega namaza česen in peteršilj Zelene doline
- Beli sir Zelene doline
- sol
- poper
Priprava
Česen na drobno nasekljamo. Na manjše kose narežemo zeleno in natrgamo brokoli na male cvetove.
Na olivnem olju popražimo česen, dodamo zeleno in pražimo nekaj minut. Dodamo brokoli in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo nadaljnjih 15 minut, da brokoli postane mehak. Juho prelijemo v blender, dodamo liste mete in mlečni namaz česen in petršilj. Solimo in popramo po okusu in zblendamo do gladkega. Juho postrežemo in nanjo nadrobimo sveži beli sir.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.