Bezgova pannacotta
Recept je pripravljen v sodelovanju s Tajo Polovšak, Foodstylist.
Sestavine
Pannacota
- 500 ml sladke smetane Zelene Doline
- 450 ml mleka Zelene Doline
- 10 cvetov bezga
- 1 vanilijev strok
- 5 listov želatine
- 85 g sladkorja v prahu
Drobljenec
- 75 g masla Zelene Doline
- 75 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 25g mletih mandljev
Jagodni preliv
- 250 g jagod
- 1 žlička sladkorja
Priprava
Smetano Zelene Doline, mleko Zelene Doline, bezgove cvetove in vanilijo damo v kozico in nežno segrejemo. Počakamo da tekočina zavre in odstavimo.
Ko se smetana malce ohladi jo precedimo in dodamo sladkor. Dobro vmešamo da se sladkor popolnoma stopi.
Lističe želatine namočimo in namočene vmešamo v smetanovi mešanici. Prelijemo v pripravljene modelčke in ohladimo za vsaj 4 ure.
Pred serviranjem pripravimo mandljev drobljenec. V ponvi stopimo maslo in počakamo da postane rjavo. Odstavimo in pustimo da se ohladi. V posodi zmešamo moko, sladkor v prahu in mlete mandlje. Dodamo ohlajeno maslo in vse skupaj dobro premešamo. Razporedimo po pekaču v tanko plast in pečemo na 180 stopinj 20 minut.
Pripravimo še jagodni preliv. Jagode narežemo, dodamo sladkor in žličko vode. Segrevamo na nizki temperaturi približno 15 min.
Pannacotto obrnemo na krožnik in postrežemo z drobljencem in jagodnim prelivom.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.