Ajdovi štruklji s skuto
Odlična priloga ali samostojna jed za vse, ki enostavno uživate v doma pripravljenih obrokih.
Sestavine
Sestavine za testo
- 500 g ajdove moke
- 100 g polnozrnate moke
- 6 dl slanega kropa
Sestavine za nadev
- 500 g Linia pasirane skute
- 4 žlice Milerama ZELENE DOLINE
- 2 jajci
- sol
Priprava
Ajdovo moko poparimo s slanim kropom in pustimo, da se ohladi. Dodamo polnozrnato moko in po potrebi še malo soli. Testo zgnetemo in razvaljamo na debelino 1 cm. Za nadev dobro zmešamo Linia pasirano skuto, Mileram Zelene Doline, jajci in malo soli. Nadev naj bo gladke teksture. Namažemo ga na razvaljano testo, približno 1 cm debelo. Zvijemo v štruklje, jih položimo v kuhinjsko krpo in skuhamo v slanem kropu. Kuhamo 25 minut. Preden ponudimo ajdove štruklje, jih zabelimo z drobtinami, ki smo jih prepražili na maslu Zelene Doline.
Najboljše v naši naravi.
TOP 5 JEDI
Dnevni kuharski navdih za dober obrok ali kuharska umetnina za razvajanje brbončic – v naši knjižnici receptov se najde ustrezen za vsako priložnost kot tudi za zahtevne jedce.