Mleko je bogat vir beljakovin, mineralov in vitaminov. Pa vendar ima po njegovem zaužitju vedno več ljudi prebavne težave. Večinoma gre za simptome laktozne intolerance, ki onemogoča presnovo mlečnega sladkorja. Zato priporočamo trajno mleko Zelene Doline brez laktoze, v katerem lahko brezskrbno uživajo tudi ljudje z občutljivejšo presnovo.
Ljudje že tisočletja pijejo mleko, bogati vir beljakovin, mineralov in vitaminov. Glavni vir energije predstavlja mlečni sladkor, ki se imenuje laktoza. Ta je sestavljena iz dveh delov: glukoze in galaktoze. Za absorpcijo v telo se morata v črevesju ločiti in za ta proces v črevesju skrbi encim laktaza.
Vedno več ljudi se danes sooča s pomanjkanjem encima laktaze, zaradi česar se laktoza v črevesju ne razgradi. Posledice se izražajo kot težave z napihovanjem, krči, bolečino in drisko. Pogosto je postavljena diagnoza laktozna intoleranca oz. slabše prebavljanje mlečnega sladkorja, laktoze.
Ampak kaj jesti, ko izvemo, da smo intolerantni za laktozo? Mleka pri laktozni intoleranci ni nujno opustiti. Da bi se izognili laktozi, ne pa tudi pozitivnim lastnostim mleka, lahko pijemo mleko brez laktoze, ki je pripravljeno tako, da je laktoza v njem že razgrajena.
Danes se v čedalje pestrejši ponudbi mlečnih izdelkov brez laktoze potrošnik lahko odloči za trajno mleko Zelene Doline s 3,5 % mlečne maščobe in brez laktoze, ki ga lahko uživajo tudi osebe z občutljivejšo presnovo. Dodatno prednost pred tekmeci mu daje poreklo, saj je odkupljeno izključno na slovenskem odkupnem območju in nosi oznako »Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov«. Dodano vrednost izdelku daje praktična embalaža, ki ima na vrhu nameščen čep. Ta potrošniku olajša odpiranje in zapiranje embalaže ter rokovanje z izdelkom. Tako se mleko hitro in enostavno prelije v kozarec, skodelico ter uporabi pri pripravi raznih kulinaričnih mojstrovin.
Trajno mleko brez laktoze Zelene Doline predstavlja slovenskemu potrošniku kakovosten izdelek in hkrati utrjuje prisotnost blagovne znamke na trgu. Med bogato ponudbo izdelkov Zelene Doline s trditvijo »brez laktoze« se uvrščajo tudi poltrdi siri Gauda, Edamec, Trapist, Šmarski Rok, Dolinar in Dimar. Poltrdim sirom Zelene Doline dodatno odličnost daje proizvodni proces, ki poteka brez dodanih konzervansov, tudi tistih, ki jih zakon sicer dovoljuje. Prav zato so ponosni nosilci označbe »višja kakovost«. Brez skrbi jih lahko, tako kot mleko brez laktoze, vključimo v svoj jedilnik in z njimi obložimo kos svežega kruha ali pripravimo ocvrt sir, odlično pa se podajo tudi k suhomesnatim izdelkom.